GRUP DE MUNTANYISME

Volta als Encantats i pujada al pic Monestero (2.878 m)

al P.N. d'Aigüestortes

Dissabte i diumenge, 6 i 7 de juliol de 2013.

En cotxes propis. Sopar i dormir dissabte a la nit, i esmorzar al refugi Josep Maria Blanc.

(4 botes)


 

 

1r dia: Dissabte, 6 de juliol. Sortida independentment en cotxes particulars des de BCN; viatge 4 h aprox i trobada a Espot, a la 13 h al parquing davant de l'Hotel Roya Ctra. de Sant Maurici nº 1. Pugem amb cotxes fins el parking de Prats d’en Pierro, on els deixem i iniciem a les 14 h la caminada de 3 a 3,5 h. aprox. pel camí de l'estany dels Lladres, GR-11.20 fins al refugi Josep Ma Blanc ( 2.350 m.) on sopem a les 19 h.

 

2n dia: Diumenge, 7 de juliol. Esmorzar al refugi, caminada seguint l'itinerari de Carros de Foc i pujada al coll i Pic Monestero (2.878 m) i continuar fins al Llac de Sant Maurici (4,30 h a 5 h aprox.), on retornarem caminat pel GR-11 fins al Pàrking de Prats d'en Pierro on havíem deixat el cotxe el dia abans. Espot. Fi exc. Tornada a BCN (4 h aprox.).

 

La important acumulació de neu caiguda aquest any a la zona i la possible trobada de congestes de neu o gel en zones altes pròximes al coll de Monestero fan aconsellable portar grampons, pel cas que sigui necessari creuar-les amb seguretat. Tot i això donaré uns “partes” d'última hora un cop ho hagi consultat amb els guardes del refugi, per si realment cal o podem prescindir-ne, però de moment cal tenir-los preparats.

 

• Dificultat alta

• Nota: l’itinerari total és circular, i el recorregut del primer dia i del segon són diferents i no es torna a passar pel mateix lloc, és una excursió que requereix tenir una preparació i forma física adequada a 4 botes amb forts desnivells.

 

Característiques de l'excursió en cotxe propi:

A les 13h, dissabte 6 de juliol, pàrking Espot, davant hotel Roya.

 

Durada: 2 dies A: 4:00 h; B: 5 a 6:30 h.

 

Desnivell: 1r dia: +700 m; 2n dia +650 m de pujada i 1.350 m de baixada.

 

Dificultat alta (4 botes).

 

Cal portar: Llençol, roba i protecció per la pluja i pel sol, calçat per alta muntanya, llum o frontal , bastons, grampons // (no cal sac, al ref. hi ha mantes i xancletes) l'esmorzar, sopar i possible picnic de dinar diumenge ens els fan al refugi (si algú no vol aquesta opció que s ́apunti al full adjunt de registre).

Cost segons tarifes del refugi JM Blanc: MP entre 30 € i 42 € segons federats, CEC o normals.

Responsable: Pep Sanromà (psp@cicsa.es)

Mapes: PN. Aigüestortes. Ed. Alpina. 1: 25.000.

 

La reserva al refugi es va fer amb anterioritat segons escrit enviat pel Víctor el 7 d'abril de 2013, on es deia:

Convé que la gent interessada s’apunti abans del 22 d’abril (15 dies ) i que el dia de la propera sortida (20 d’abril ) qui vulgui venir, faci una entrega a compte de 10 € per persona en concepte de reserva de plaça al refugi. En Pep Sanromà se'n cuidarà de fer una reserva conjunta amb el nombre d’interessats.

Podeu indicar el vostre interès en aquesta sortida seguint el vincle:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An9keqfsCwisdElRSTV4dm92WGgwZzljcDZFZEg3YXc#gid=0

 

Si teniu algun problema d'accés, podeu dir-ho al Pep Sanromà psp@cicsa.es o a victor.peiro@cecot.org

 

Preguem la teva confirmació apuntant-te al link senyalat anteriorment si hi estàs interessat.

 

Et recordem que és imprescindible facilitar un telèfon mòbil de contacte. Per a trucades i coordinació de cotxes, que l’heu de fer individualment i contactar entre vosaltres, inscrivint-vos al full del link anterior.

 

NOTES:

— Aquesta proposta és de lliure adhesió. Tots els que vinguin són única i exclusivament responsables d’ells mateixos. Es suposa que cada participant, pel sol fet de venir, té els coneixements suficients per anar a la muntanya en general i a aquesta sortida en particular i disposa d’una assegurança (Federació, o similar). Cadascú ha de jutjar fins a on pot arribar i saber retirar-se en cas de cansament o perill. Es declina qualsevol mena de responsabilitat en cas d’accident, malaltia o qualsevol altre causa.

— El mal temps i la pluja no seran motiu de suspensió o d’ajornament de la caminada, tot i que si hi ha una causa major, encara que sigui a última hora, es podrà anul·lar o modificar algun itinerari o algun tram dels recorreguts previstos.

 

Fragment del plànol Sant Maurici d'Editorial Alpina

 

Plànol amb el track incorporat

 

Fragment del plànol de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) amb el trck incorporat  

 

Vista aèria amb Google Earth

 
 

 

Enllaços convenients:

Per descarregar
el track
de GPS

Per veure
algunes dades
d'interès

Per saber el temps
que farà la propera
setmana

Per gaudir de les fotos de l'Elena Mondria i les de l'Albert Ibàñez (al Picasa) i de les meves (al Google +)

wikiloc

wikipedia

meteoblue

google+